Verrassend einde Het Blok 2007

10/12/2007 0 By admin

Gisteravond via mn recorder de aflevering van Het Blok 2007 terug gekeken. Helaas stopt ie zo’n 20 minuten voor het einde. Blijkt dat finale uitzending langer duurt. Mijn recorder is helaas niet zo slim dat aan te passen. Ik heb het dus na de dramatisch veiling van Linda & Sander zn appartement niet meer verder kunnen zien. Afijn gelukkig is er dan nog internet in tekst want helaas Net5 kent nog steeds geen uitzending gemist. Wel een video interview met de winnaars Minke & Carlos! Wat een bizarre afsluiting. Wie had dat ooit verwacht? Het stel dat amper kon klussen maar toch mooi even het geld binnensleept! Maar ook Bianca & Andries en Maartje & Erik hebben niks te zeuren. Triest voor Linda & Sander ik had juist verwacht dat die het zouden winnen.

Quote Net5 site

Carlos en Minke winnen Het Blok!
Na elf weken vol emotie, ruzies, bloed, zweet en tranen was woensdag 5 december tijd voor de finale. Carlos en Minke bleken de hoogste meerwaarde te hebben en wonnen daarmee Het Blok 2007! Hun appartement bracht een meerwaarde van € 54.310 op en dat was de hoogste van de vier opgeknapte woningen, die tijdens de veiling onder de hamer gingen. Carlos en Minke winnen met kun klusprestatie de meerwaarde, plus het prijzengeld van € 50.000, een totaal bedrag van € 104.310!

De overige koppels
Hoeveel de overige koppels overhielden aan hun wekenlange afzien was afhankelijk van de meerwaarde die hun appartement opleverde, dit bedrag mochten ze namelijk houden. Linda en Sander kregen een teleurstelling te verwerken, toen bleek dat hun appartement wel werd verkocht, maar slechts een meerwaarde had van € 5.539. Het appartement van Maartje en Erik leverde een bedrag van € 38.130 op. Daarmee zijn zij op de derde plaats geëindigd. Goed voor een tweede plaats was het appartement van Andries en Bianca. Zij verdienden een bedrag van € 40.000.”

Het Blok 2007
‘Het Blok’ was in deze editie een oude vervallen gymzaal in Haarlem. Na een zware race dwars door de stad mocht het koppel dat als eerste bij de gymzaal aankwam een ruimte kiezen. Ook mochten ze als eerste uit een groep van vier mensen iemand kiezen die hen zou helpen met de inrichting van het appartement. In deze groep was echter maar één binnenhuisarchitect aanwezig.
Alle stellen namen hun intrek in ‘Het Blok’ met weinig meer bagage dan de kleren die ze aanhadden. Vanaf het moment dat ze over de drempel van hun verblijf stapten, begon de strijd die henzelf en hun relatie zwaar op de proef stelden. Tegenslagen, mislukkingen, grote triomfen en blijdschap zouden niet uitblijven. Fysieke uitputting, stress en onderlinge spanningen maakten het leven in ‘Het Blok’ een ware beproeving. De vier stellen kregen elf weken de tijd en een bescheiden budget om een compleet appartement te verbouwen en in te richten.