Vakantie Appartementen en huizen aanbieders hét overzicht

Vakantie Appartementen en huizen aanbieders hét overzicht

24/06/2018 Off By admin

Hieronder tref je een lijst aan met de betere sites om vakantie appartementen, huizen en chalets te vinden en te boeken. De meeste sites hebben de cruciale zoekfuncties zoals; o.a. het aantal slaapkamers, tuin/balkon.

Een groot gemis is helaas wel bij een flink een aantal van onderstaande sites:

  • om te filteren op prijs van laag naar hoog en als dit al kan dan krijg je soms eerst een aantal gesponsorde appartementen te zien en pas dan de resultaten.
  • totaalprijs i.p.v. prijs p.p. of per week,
  • leeftijd personen: volwassenen/kinderen,
  • begane grond, gelijkvloers.
  • kindvriendelijk (denk aan speeltoestel, zandbak e.d. in de tuin, speelgoed binnen)
  • je moet een land aangeven
  • je kunt niet filteren op tijd in minuten/uren of km (bijv straal van 500km / 5 uur van Nederland)

Beste opties:

Interchalet, Interhome, Alle-vakantiehuizen.nl, Micazu ,E-domizil, Novasol, HappyHome (by Novasol)Belvilla, Airbnb, Tripadvisor, Outvakantiehuizen, Ardennes-etapes (specifiek voor de Ardennen).

Aanbieders Belvilla, Airbnb en Tripadvisor hebben ook mobiele apps! De overige aanbieders hierboven hebben vrijwel allemaal een responsive website die ook goed werkt op tablet of smartphone. Bij Intechalet, Micazu, Alle-vakantiehuizen en Outvakantiehuizen kun je niet tegelijk zoeken in meerdere landen. Bij alle-vakantiehuizen kun je maximaal ‘3 of meer’ slaapkamers aangeven waardoor de resultaten in het geval van bijv. 4 of meer veel resultaten geeft die je niet wilt zien.

Appartement vergelijker:

Home2Go Deze site zoekt o.a. appartementen en huizen bij Belvilla, Airbnb, HomeAway, Tripadvisor, Booking.com. Er is ook een mobiele app.

Reis vergelijker: Travelta

De aanbieder TUIVillas lijkt vrij compleet qua filters, echter ontbreekt de filter op prijs van laag/hoog en je moet filteren op een land (en evt. gebied) je kunt niet zoeken in meerdere landen tegelijk. De site van TUIVillas werkt niet naar behoren in de mobiele versie: de filter op maximale prijs en aantal slaapkamers werkt dan namelijk niet en ook daar kun je niet op prijs van laag/hoog filteren.

De aanbieders Vacanceselect en Atraveo ziet er op het eerste gezicht goed uit, echter ontbreekt hier een optie om de resultaten te sorteren op prijs van laag naar hoog en er is geen optie een maximale prijs aan te geven.

——————————————————-

Mindere opties: 

Bij Booking.com kun je wel het aantal slaapkamers aangeven, echter worden er ook resultaten getoond met minder slaapkamers: Booking.com

Bij Gites.nl worden alleen Franse vakantiehuizen getoond. Er zijn wel filters zoals aantal slaapkamers, echter is er geen filter om te sorteren op prijs. Ook wordt de maximum geselecteerde prijs gezien als max. per week terwijl ik een reisduur van 14 in heb gevoerd.

In het geval je niks kunt vinden tussen het aanbod bij de grotere aanbieders dan is er natuurlijk altijd nog de mogelijk om direct contact op te nemen met de eigenaar van een woning of appartement of met de lokale VVV/Tourismus (veelal per e-mail) zoals die in Oostenrijk:

Booking.Innsbruck.info | Urlauburlaub.at

Aanbieders met (helaas) zeer beperkte opties:

Het onbreekt bij onderstaande aanbieders o.a. aan de belangrijke filter qua aantal slaapkamers:

Traveltroef , D-reizen , TopicTravel

Overige opties: 

Wimdu (iOS app), Casamundo (iOS app), Holidu (iOS app)

Bron afbeelding: Interhome