TV Series die je moet zien (of niet)

22/08/2007 1 By admin

WEEDS @ Showtime
Deze zwarte comedy/drama gaat over een huisvrouw met 2 kids. Haar man leeft niet meer. Om rond te komen wordt ze wiet dealer maar niet zonder problemen uiteraard. Deze geweldige serie heeft in Nederland even op Tien/Talpa gelopen maar helaas van buis gehaald. In de States zijn ze net begonnen aan het 3e seizoen. Zeker de moeite waard om eens te kijken mocht je het nog niet kennen.

weeds.jpg

Pushing Daisies
Deze serie die nog van start moet gaan (3 oktober in de States) wordt misschien dé nieuwe hit serie van het aankomend seizoen. “Pushing Daisies is a “forensic fairy tale” that focuses on Ned, a piemaker with a mysterious ability to make the dead live again. The gift is not without its complications, however: if he touches this being a second time, they’ll be dead permanently. If they live for more than 60 seconds, somebody else nearby will die.” Promo filmpjes @ ABC

The IT Crowd
De komische 2 IT nerds in de kelder waren in het 1e seizoen hilarisch zeker als je ITer of fervent pc/internet gebruiker bent 😉 Het 2e seizoen is op Channel 4 in de UK net begonnen. Later dit jaar zal er een US versie van de serie te zien zijn.

Jekyll BBC
Heeft in juni, juli gelopen op BBC1. Inmiddels niet meer te zien op de BBC maar deze serie heeft 6 afleveringen gehad over de sci-fi Dr. Jekyll die langzaam veranderd in Mr. Hyde. Van de maker van Coupling (comedy) en Dr. Who (sci-fi).

Dexter
Na een tip recentelijk de 1e aflevering gezien. Het gaat om serie moordenaar Dexter Morgan, die als forensisch analist gespecialiseerd is in bloedvlek patronen. Deze onderzoekt hij voor de Miami Metro Police Department. De zieke moorden die hij in zijn beroep tegenkomt kopieerd hij zelf. De serie is gebaseerd op het boek Darkly Dreaming Dexter door Jeff Lindsay.

Masters of Science Fiction NBC / loopt in de US momenteel
Een reeks van 6 afleveringen sci-fi verhalen waarvan inmiddels 3 zijn uitgezonden in de States. Vond zelf de 2e aflevering sterk.
De andere twee waren niet echt boeiende scenarios.

Californication Showtime / nieuwe serie net begonnen
David Duchovny (ja van de X-files) speelt in deze typische comedy rijke schrijver die weinig inspiratie heeft omdat ie zn vriendin heeft verlaten. Nu wil ie weer terug bij haar. Hun dochter wil dat ook graag. Veel vrouwelijk schoon maar weinig inhoud ofwel grappig. Serie is niet mijn soort humor. Maar lees van andere kijkers veel positieve reacties. Ik kijk toch liever naar bestaande series zoals Coupling, Scrubs of Spin City.

Meer nieuwe series hierrrr.

Het wachten is op nieuwe seizoenen van Heroes , Scrubs, South Park en Grey’s Anatomy (volg het zelf overigens niet) al deze vier series zullen zo rond eind september weer beginnen.

LOST en Jericho (na de ‘nuts’ actie) keren terug in 2008.

Overigens What About Brian begint binnenkort weer op Net5. En voor de dames onder ons Ugly Betty is ook begonnen bij Net5 (de US versie van Lotte). Heroes loopt inmiddels sinds enige tijd in NL maar moet nog even kwijt dat natuurlijk mega stom is van RTL om zo’n hitserie uit de States in de zomer te laten beginnen. Kan dus nooit wat worden qua kijkcijfers in NL.
The 4400 is bij Tien geschrapt na overname door RTL8. Wellicht komt dit en Weeds weer retour bij RTL maar dat is afwachten.

Overigens vanaf maandag avond 3 september duidelijk even Traveler checken op Veronica. Quote “Het is een mix van paranoia, provocerende thema’s, complexe karakters en entertainment dat garant staat voor een flinke dosis adrenaline”.
De trailer op tv zag er goed uit. Lees helaas op internot dat slechts 8 afleveringen zijn.

Zo nu bent je weer op de hoogte in serie land.