Steun de (muziek) kopie actie van de Consumentenbond

21/12/2006 0 By admin

De Consumentenbond onderzocht achttien muziekdownloadsites en constateert dat slechts drie ervan goed scoren. Zo bieden weinig sites het universeel bruikbare mp3-formaat aan, waardoor het volgens de bond maar de vraag is of de koper een gedownload nummer kan afspelen. Ook zouden er vaak onnodige en onhandige kopieerbeperkingen gelden. Dat leidt tot chaos voor consumenten, stelt de organisatie.

Bovendien beklaagt de bond zich over de prijzen. Vijftien euro voor een album zou geen uitzondering zijn. Dat is evenveel als in een reguliere cd-winkel. De muzieksites zouden bovendien de wet overtreden door een slechte geluidskwaliteit te leveren. “Het is niet onlogisch dat mensen hun heil zoeken bij illegaal aanbod, waar je van al deze narigheid geen last hebt”, concludeert de bond. Bron: Nu.nl

Steun de petitie / Kijk het promo filmpje !

Mijn stem hebben ze.

Cd/dvd kopen t.o.v downloaden
Met iTunes kun je alleen aac bestanden downloaden en kosten vaak 1 of 1,50 euro terwijl je een compleet album voor 15 euro in de winkel koopt. En dan heb je een prachtig hoesje/boekje en kun je in de meeste gevallen nog gelukkig je muziek op je pc naar mp3 omzetten zonder kopieer ellende of onmogelijkheid tot afspelen. Helaas zijn zoals het voorbeeld ook al aangeeft genoeg platenmaatschappijen die dat wel doen. Hier moeten we een halt toe roepen. De Consument heeft gelijk dat we voor 15 of 20 euro een cd/dvd op iedere manier moeten kunnen afspelen! Er is tenslotte goed voor betaald!

En dan last but not least zijn er de verscheidene downloads site van bijv. Planet,Msn e.d. die praktisch allemaal enkel .wma bestanden aanbieden. Veelal kunnen die slechts 5 keer worden gebrand. De prijzen zijn ook niet gering: 1-1,50 euro ben je al snel kwijt. En dan moet je nog hopen dat ze ‘t op je mp3 speler doen! Danwel omgezet moeten worden naar een ander formaat als dat al kan (voor de experts).

Tip van Paco m.b.t. mp3 speler:
zoek je 1-4 GB mp3 speler? Koop NIET een iPod Nano maar een Samsung Yepp Z5F. Mede door de mogelijkheid van onafhankelijkheid van enige software (windows verkenner gewoon gebruiken) en ondersteuning van alle gangbare digitale muziek formaten mp3,wma en ogg vorbis. Tevens heeft ie een voicerecorder en radio. Meer info hier.