Sneeuwhoogte apps voor iPhone vergeleken

29/11/2010 4 By admin

De wintersport komt er weer aan. Vorige week heeft het dan ook weer aardig gesneeuwd in de wintersport gebieden maar zelfs ook in Nederland.

Ik ben op zoek gegaan naar een betere Apple iPhone applicatie voor tijd/snelheid/km/route registratie tijdens afdalingen (met behulp van GPS). Maar ook een actuele applicatie waarin ik vooraf kan genieten van sneeuwhoogtes, webcams, piste/lift informatie en weersvoorspellingen.

Registratie tijdens skieën en snowboarden
Na een tip ga ik dit jaar Ski Tracks (0,79 euro cent) of Ski Tracks Lite (gratis) uitproberen om hoogte,afstand,snelheid registratie te laten doen tijdens een dag/week skieën.

Een andere optie is Runkeeper Free (gratis) of Runkeeper Pro (7,99 euro) te gebruiken waarin ook een ski functie zit.

Vorig jaar had ik de applicatie The Ski Computer (gratis) geprobeerd maar die werkte helaas in mijn geval met een iPhone 3GS toen nog iOS 3.1.3. totaal niet.

Lawine, kompas en hoogtemeter
Mammut Safety (gratis)
Handige tool voor kompas, hoogtemeter en lawine risico in 1.

Ski gebied kaarten ook offline bekijken
iTrailmap Ski Snowboard Trail (gratis)
Vooraf kaarten van je gewenste skigebied downloaden op je telefoon zodat je op de piste geen internet nodig hebt.

Sneeuwhoogte’s, piste info, weer en webcams

Bergfex iPhone appBergfex/Ski (0,79ct) TIP – de beste app wat mij betreft. Zeker nu aan het begin van het seizoen zie je dat de net zoals hun site deze het meest actueel is t.o.v. diverse andere applicaties maar ook websites. Daarnaast ziet het er gelikt uit met berg/dal ski hoogte, aantal km piste open, aantal liften open (nog niet exacte piste,liften helaas), weersvoorspelling, webcams, piste kaarten en webcams.

Een push notificatie is er nog niet helaas (komt er wel aan in een volgende versie is mij per e-mail toegezegd). De app is ook inmiddels in het Nederlands (in de app store is beschrijving nog wel in het Duits).

De medewerkers van het Oostenrijkse Bergfex reageren ook snel op e-mails als iets niet klopt of als je zelf een webcam aanvulling hebt.

Ik vond wel een klein bugje dat bij sommige webcams als je ze aanklikt om in te zoomen het beeld op je iphone ineens volledig wit wordt en je alleen kunt oplossen door je telefoon of ipod horizontaal te draaien. Deze bug zou in de volgende versie (half december 2010 verwacht) verholpen gaan worden [inmiddels opgelost in update]. Maar hoe dan ook voor de rest zeker 0,79 ct waard. Let er wel op dat er alleen skigebieden uit Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Italië en Slovenië in staan. Helaas is de informatie van Italië niet actueel in veel gevallen.

Overigens de website nl.bergfex.com is ook ideaal als je een computer bij de hand hebt voor sneeuw info, webcams e.d.
Daarnaast is er voor telefoons die draaien op Google Android ook een applicatie (officiele Android store) | applicatie (ook 0,79 eurocent).

Een mooi gratis alternatief op Android is momenteel Ski & Snow report, Snow Report by REI en alleen voor Oostenrijk heb je ook iSki Austria.

Een andere (wel dure) sneeuw applicatie is:
Ski Resort (2,99 euro)
dit is een fraaie app met veel functies en bevat up2date informatie van skigebieden in diverse landen (ook Frankrijk). Wel een prijzige app. Ik heb m zelf dan ook niet aangeschaft. De website Schneehoehen.de waar de Skiresort app zijn data vandaan haalt is overigens behoorlijk up2date.

Gratis
Wil je toch gratis op de hoogte zijn van sneeuw hoogtes probeer dan één van de volgende apps:

Snow and Ski Report by REI (gratis)
Fraaie app met redelijke up to date informatie. Door op gebied te klikken zie je specifieke informatie omtrent sneeuwhoogtes.

iSki Austria of iSki Swiss (gratis iSki Austria | iSki Schwiss)
een aardige gratis app maar wel onoverzichtelijk.

Ski Club Snow Reports
(gratis)
start traag op, toont niet altijd webcam, beperkte weer info.

Snow Report MySwitzerland (gratis)
zowel positieve als negatieve meningen in app store.

The Snow Report (gratis)
een app van The North Face die voorheen te downloaden was maar ik momenteel niet kan downloaden. Vorig jaar minder up2 date dan Ski Club app.

Salomon Powfinder (gratis)
je moet wel eerst een account hebben via wepowder.com of lid zijn van Facebook.
Het is een soort sociale app waarmee je van mensen die bij je favoriete skigebied zijn of jijzelf kunt doorgeven waar verse sneeuw is gevallen en hoeveel en welke verdere omstandigheden er zijn. Kleinere skigebieden ontbreken.

Bizztravel Sneeuwhoogte
Toont alleen skigebieden waar Bizztravel vakanties aanbied. Toont wel skikaart, en kwaliteit van sneeuw en sneeuwhoogte en aantal piste km open en laatste sneeuwval datum.

Sneeuw
Simpel met slechts sneeuwhoogte berg/dal en sneeuwval in afgelopen dagen. Helaas kun je niet skigebieden kiezen maar wordt het per plaats/plaatsen weergegeven en zijn daardoor niet aangesloten gebieden soms gecombineerd (Seefeld/Leutasch bijv). Wel heeft de app een handige (push) notificatie optie als er verse sneeuw is gevallen in je favoriete skigebied.

Afraders
Ook in de Apple App Store maar beperkt in functies. Ook zijn van enkele van deze applicaties aardig negatieve reviews i.v.m. niet up to date zijn ofwel ontbreken van skigebieden.

Sneeuwhoogte ’10|’11 (0,79 ct)
zeer basic info alleen van sneeuwhoogte’s berg/dal voor hetzelfde geld heb je de uitgebreide Bergfex app.

Sneeuwhoogtes (0,79 ct)
zeer basic info voor hetzelfde geld heb je de uitgebreide Bergfex app.

Skiinfo Snow Report (1,59 euro)
prijzig app waarbij veel reacties in de app store aangeven dat de app niet naar behoren werkt.

Fizz Snow (0,79 ct)
veel reacties in de app store geven aan dat de app niet naar behoren werkt, skigebieden ontbreken, niet up2date.

Snoveo (gratis)
de app werkt niet doordat je niet kunt inloggen. Het veld waarin je verplicht je naam in moet vullen werkt niet. Zie ook de diverse slechte reviews daardoor in de app store. Spijtig want de screenshots zien er fraai uit echter haalt deze app zijn gegevens van de site myweather2.com die niet echt actuele informatie geeft over Europese ski gebieden.