Racoon is terug met album Before you leave

30/11/2007 0 By admin

De Zeeuwse band Racoon komt deze winter met een nieuwe plaat. Afgelopen jaar heeft de groep samen met producer Michel Schoots aan hun vierde album gewerkt en op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan Before You Leave. Het is de bedoeling dat Before You Leave vanaf de tweede helft van februari in de winkels ligt. Nog voor de kerst echter, gaat de band uit Goes op reis naar de USA om maar liefst drie weken te touren in het voorprogramma van The Lemonheads.

De tijd haalt de band wat in, want het vorige album Another Day werd nog maar pas uitgebracht in de Verenigde Staten. De band is er tot dusver onbekend maar kreeg positieve kritieken op het album en op de single ‘Close Your Eyes’. In 2006 ontving Racoon voor Another Day uit handen van Elle Bandita al een NightLiveXS Award voor beste album.

In januari speelt de groep een paar warm-up shows op 9 en 10 januari in Doornroosje alvorens ze op 11 januari op het Eurosonic Festival in Groningen spelen. Racoon gaat in februari ook meteen in Belgiƫ aan de slag, waar ze het voorprogramma van de Vlaamse groep Milow zullen verzorgen. Meteen daarna begint het viertal aan een clubtour door Nederland.

Tourdata:
wo 9 januari Doornroosje, Nijmegen
do 10 januari Doornroosje, Nijmegen
vr 11 januari Eurosonic, Groningen
wo 26 maart Tivoli, Utrecht
do 27 maart Tivoli, Utrecht
do 3 april Paradiso, Amsterdam
do 10 april Paard van Troje, Den Haag
vr 11 april Waerdse Tempel, Heerhugowaard
do 17 april Oosterpoort, Groningen
do 24 april 013, Tilburg
vr 25 april Patronaat, Haarlem

Check alle data ook op de Racoon website.
Voorverkoop van deze concerten begint op 1 december.

Bron: Livexs