Opvallende berichtjes!

18/01/2007 0 By admin

Terwijl het buiten guur is en de meesten dus naar binnen kruipen door het gure weer. Is het tijd voor wat opvallend leesvoer. Vooral opvallend te lezen wat die kids van 9 tegenwoordig wereldwijd uitspoken!

1# Strijken en dweilen helpt tegen borstkanker / via

LONDEN – Vrouwen die de kans om borstkanker te krijgen willen verkleinen, zouden vaker de stofzuiger, strijkbout of afwaskwast ter hand moeten nemen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat huishoudelijke taken het risico op borstkanker aanmerkelijk verkleinen, meldde de Britse krant The Times vrijdag.

Vrouwen die in de vruchtbare leeftijd zijn, hebben 30 procent minder kans op de ziekte als ze vijf keer per week 30 tot 45 minuten schrobben en poetsen. Vrouwen die de overgang achter de rug hebben, zouden het risico met 20 procent zien afnemen.

De onderzoekers voor het Britse kankerinstituut bestudeerden de gegevens van meer dan 200.000 vrouwen uit negen Europese landen. In de ruim zes jaar dat de vrouwen werden gevolgd, kregen bijna 3500 van hen borstkanker.

Beweging

De onderzoekers wijzen erop dat alle vormen van beweging die niet met het werk te maken hebben, tegen de kankersoort helpt. Huishoudelijk werk zou echter het meeste effect sorteren

2# Jongen van 9 neemt vliegtuig zonder tickets | via

Een jongen van 9 heeft in de Verenigde Staten zonder ticket een vlucht weten te nemen. Vervolgens is hij overgestapt op een andere vlucht en is pas in de kraag gevat toen hij nogmaals wilde overstappen. Hij kon niet uitleggen waarom hij voor die vlucht geen instapkaart had.

De jongen was maandag van een vliegveld in de staat Washington vertrokken, waar hij met een gevonden instapkaart de veiligheidscontroles had weten te passeren. Zijn geplande bestemming was zijn opa in Dallas, in de staat Texas, waar hij ook had gewoond.

Instapkaart

De knul wist van een medewerker van de luchtvaartmaatschappij een instapkaart voor een vlucht in de juiste richting te krijgen, met een smoes dat zijn moeder al richting het vliegtuig was gegaan. De informatie die hij opgaf bleek toevallig te kloppen met een bestaande reservering.

In San Antonio in Texas werd de 9-jarige uiteindelijk tegengehouden toen hij een vliegtuig naar zijn eindbestemming wilde nemen, maar geen geldig instapbewijs kon laten zien.

Verhuizing

Het jongetje was het niet eens met de verhuizing van zijn gezin naar Washington en probeerde terug te keren naar Dallas. Zondag stal hij daarom al een auto die met draaiende motor bij een huis in zijn buurt was achtergelaten.

De politie kreeg hem echter in de gaten en na een achtervolging met snelheden tot wel 145 kilometer per uur, blies de motor op en kwam het voertuig tegen een boom tot stilstand. Agenten moesten een ruit inslaan om de jongen, die zichzelf had opgesloten, uit de auto te krijgen.

De politie droeg het kind over aan zijn moeder, aan wier aandacht hij dus al snel opnieuw wist te ontsnappen.

3# Vrouw aangerand door 9 jarige | via

AMSTERDAM – Een 26-jarige vrouw uit Den Haag is dinsdag aangerand door een jongen van ongeveer 9 jaar. De vrouw was in het Zuiderpark in haar woonplaats aan het joggen toen de jongen haar op de grond gooide en betastte.

Toen de jongen de vrouw rond 16.30 uur aansprak in het park, negeerde de Haagse hem in eerste instantie. Daarop zette hij de achtervolging in. De vrouw stopte om te vragen wat hij van haar wilde. De jongen maakte volgens de politie opmerkingen in de trant van ‘ik vind je mooi’ en ‘ik kom voor jou’, en sloeg daarna toe.

De politie meldt dat meerdere mensen in de buurt waren toen de jongen de vrouw aanviel, maar getuigen hebben zich nog niet gemeld.

4# Vrouw na 18 jaar terug uit jungle | via

Een vrouw die als achtjarig meisje verdween op het platteland van Vietnam, is na achttien jaar teruggevonden. Zij leefde al die tijd in de jungle en is volkomen verwilderd, zo vertelde haar vader aan de Vietnamese media.

Ro Cham H’pnhieng verdween in 1989 bij het hoeden van de koeien. Haar vader Ksor Lu dacht dat zijn dochter was opgegeten door wilde dieren. Tot zaterdag, toen houthakkers een ‘woudmens’ vonden dat hun lunch had opgegeten. De vrouw had haar tot haar enkels, kon niet praten en haar huid was over haar hele lichaam donker geworden.

Lu vertelde dat hij desondanks zijn dochter direct herkende. Het bleek enige moeite te kosten de Vietnamese Mowgli te socialiseren. Zij weigerde zich te wassen, kleren te dragen of met stokjes te eten. Maar na enkele dagen toonde de vrouw zich al co