Netflix kinder (kids) profiel mogelijkheden en beperkingen

Netflix kinder (kids) profiel mogelijkheden en beperkingen

06/06/2019 0 By admin

Ik heb twee kinder profielen al enige tijd in gebruik voor mijn dochter van 5,5 jaar en voor mijn zoon van 3 jaar. Er valt nog wel wat te verbeteren aan de huidige opties wat dat betreft bij Netflix Nederland wat mij betreft:

– Kinder profiel [link], leeftijdsclassificatie Netflix NL
Hierin kun je bijv. voor een kind van 5 zoals mijn dochter alleen kiezen tussen peuter/kleuter ‘Alleen voor peuters en kleuters’ en dan alles van alle leeftijden tot en met 4 jaar te zien krijgen. De volgende groep is gelijk ‘Voor oudere kinderen en jonger’ 6-9 jarigen wat echt teveel van het goede is terwijl er series zijn die met 6 jaar te zien zijn en naar mijn idee geschikt zijn, maar doordat die van 9 jaar eraan gekoppeld zit is dit niet geschikt voor mijn dochter. Ik heb eerst nog geprobeerd van alles te disliken, maar dit is niet bij te houden zodra er nieuw materiaal verschijnt. Telefonisch had de Nederlandse klantenservice van Netflix ook geen alternatief en ze gaven aan dat ze dit vaker horen. Ik las dat Videoland wel de optie heeft voor een profiel van alle leeftijden (AL) tot 6 jaar, naast 6-9 jaar. Daarnaast heeft het Nederlandse Kijkwijzer ook een afzonderlijke categorie voor 6 jaar en voor 9 jaar.

 

– Ouderlijk toezicht [link]
* Dit is alleen niet per account in te stellen voor wat betreft de code optie, dus de ouders moeten bij iedere
aflevering/film de code invoeren. Geen optie wat mij betreft.
* Het andere alternatief is profielniveau op basis van leeftijdscategorie, maar ook hier weer zitten 6-9 leeftijd
aan elkaar vast.

Ook wil ik nog even kwijt ik ook wat verbaasd was toen we de kinder profielen instelden dat ook documentaires over bijv. de tweede wereld oorlog of het Britse koningshuis omdat deze geclassificeerd zijn als ‘alle leeftijden’ (AL). Door duimpjes naar beneden te doen krijg je ze vervolgens er wel uit in de overzichten. Ook vraag ik me soms af hoe het kan dat series als ‘Fuller House’ op AL staan en niet 6 of 9 jaar, waardoor ook deze tussen het kinder profiel terecht komen voor peuters en kleuters (tot en met 4 jaar).