Netflix kinder (kids) profiel mogelijkheden en beperkingen

Netflix kinder (kids) profiel mogelijkheden en beperkingen

06/06/2019 0 By admin

Ik heb twee kinder profielen al enige tijd in gebruik voor mijn dochter van 5,5 jaar en voor mijn zoon van 3 jaar. Er valt nog wel wat te verbeteren aan de huidige opties wat dat betreft bij Netflix Nederland wat mij betreft:

– Kinder profiel [link], leeftijdsclassificatie Netflix NL
Hierin kun je bijv. voor een kind van 5 zoals mijn dochter alleen kiezen tussen peuter/kleuter ‘Alleen voor peuters en kleuters’ en dan alles van alle leeftijden tot en met 4 jaar te zien krijgen. De volgende groep is gelijk ‘Voor oudere kinderen en jonger’ 6-9 jarigen wat echt teveel van het goede is terwijl er series zijn die met 6 jaar te zien zijn en naar mijn idee geschikt zijn, maar doordat die van 9 jaar eraan gekoppeld zit is dit niet geschikt voor mijn dochter. Ik heb eerst nog geprobeerd van alles te disliken, maar dit is niet bij te houden zodra er nieuw materiaal verschijnt. Telefonisch had de Nederlandse klantenservice van Netflix ook geen alternatief en ze gaven aan dat ze dit vaker horen. Ik las dat Videoland wel de optie heeft voor een profiel van alle leeftijden (AL) tot 6 jaar, naast 6-9 jaar. Daarnaast heeft het Nederlandse Kijkwijzer ook een afzonderlijke categorie voor 6 jaar en voor 9 jaar.

 

– Ouderlijk toezicht [link]
* Dit is alleen niet per account in te stellen voor wat betreft de code optie, dus de ouders moeten bij iedere
aflevering/film de code invoeren. Geen optie wat mij betreft.
* Het andere alternatief is profielniveau op basis van leeftijdscategorie, maar ook hier weer zitten 6-9 leeftijd
aan elkaar vast.

Ook wil ik nog even kwijt ik ook wat verbaasd was toen we de kinder profielen instelden dat ook documentaires over bijv. de tweede wereld oorlog of het Britse koningshuis omdat deze geclassificeerd zijn als ‘alle leeftijden’ (AL). Door duimpjes naar beneden te doen krijg je ze vervolgens er wel uit in de overzichten. Ook vraag ik me soms af hoe het kan dat series als ‘Fuller House’ op AL staan en niet 6 of 9 jaar, waardoor ook deze tussen het kinder profiel terecht komen voor peuters en kleuters (tot en met 4 jaar).

 

Update 7 april 2020 – De nieuwe functie’s opgesomd:
* pincode per profiel mogelijk
* films/series niet tonen in een bepaald profiel (handmatig invoeren)

[b]Wat kan wel, maar kost nog steeds een extra handeling:[/b]
Om de kijkgeschiedenis van een ‘Kids’ profiel aan te passen moet je nog steeds het Kids profiel vinkje even uitzetten om de geschiedenis op te schonen.

Het lijkt geleidelijk te worden uitgerold. Ik zag de functies eerst niet staan, maar inmiddels wel via de ‘YourAccount‘ pagina kun je alles instellen.
Kijk voor meer informatie ook de volgende pagina’s:
De nieuwste instellingen voor ouderlijk toezicht
Ouderlijk toezicht op Netlix
Leeftijdsclassificaties kiezen of series blokkeren
Profielen vergrendelen of ontgrendelen / Je accountpincode beheren

Ik krijg alleen het nog niet voor elkaar om terwijl ik ben ingelogd als ‘admin’ het account van de jongste qua kijkactiviteit op te schonen ‘Hoe verberg ik titels in mijn kijkactiviteit?‘. Hier moet ik dus nog steeds het kinder account aanpassen naar een volwassen acocunt om de kijkgeschiedenis te wissen. Er staat op de pagina dan ook nog steeds “Titels in Kids-profielen kunnen niet worden verborgen.” Dat is wel nog steeds erg onhandig.

Screenshot profielen overzicht:

Screenshot Kids profiel instellingen:

Overigens op CNBC vind je ook een mooi stappenplan en wat screenshots.