Londen super leuke weekend trip!

23/02/2007 1 By admin

Dat willen we nog eens van dichtbij zien. Wat een stad! Veel te groot om even in een paar dagen te zien maar ik moet zeggen met de perfecte gids die ik had vorig weekend heb ik vele interessante plekken en gewoontes leren kennen van Engeland en Londen op zichzelf. Voornamelijk viel me op hoe kalm iedereen zich houd in het verkeer danwel in de Underground. We verbleven in het prima hotel Strand Palace Hotel in hartje London op het ‘Strand’ gekgenoeg. Helaas was het wel erg gehorig. Hier even een korte terugblik. Trafalgar Square is echt zo’n plek waar je heen kunt om je Sandwich van de Pret a Manger op te peuzelen om dan te kijken naar de diversiteit van de inwoners danwel de vele toeristen. Overigens smaakt de Starbucks choco/koffie net zoals in Dusseldorf weer prima al hoewel de Pret er zeker niet voor onder doet (he Jo!).
Picadilly Circus is helaas minder een plek om even stil te staan. Wel zag ik een overeenkomst met Times Square in New York. Beide net zo druk met auto’s en mensen. Je voelt je vrij nietig.

Camden Town (en Market) is zwaar de moeite waard geweest. De diversiteit in de bezoekers is hier ook enorm. Wij sprongen er dan ook echt uit in ons ‘gewone’ kloffie. Hier zie je veelal punkers of gothic achtige types. Zelf hebben we ook nog de nodige kleding gekocht en bordjes met teksten als “Please no singing,dancing in this house”. Overigens kun je hier ook zeer goedkoop een diversiteit aan voedsel scoren van chinees tot italiaans.

We hebben uiteraard ook nog een musical aangedaan op de vrijdag avond om precies te zijn. Wat is Londen zonder musical/theater.. De show waar Jolanda al enige tijd lovend over was “We will rock you” en dit was niet voor niets. Wat een mooie combinatie van zang en humor. Waarin uiteraard vele nummers van Queen met begeleiding van een live band (aan beide zijden van het podium) ten gehore werden gebracht. Dit alles speelt zich af in de toekomst als muziek alleen nog meer door computers gemaakt wordt en de elektrische gitaar o.a. is verbannen. Al met al zeer aan te raden deze show. Uiteraard moet je wel zo’n 40 pond neerleggen maar dat was het zeker waard. Hier nog wat gevonden Youtube filmpjes: filmpje1, filmpje2 | filmpje3 | filmpje4 (3,4 andere cast) In Londen smijt je sowieso met geld zonder dat je er erg in hebt.

Londen Eye is het reuzenrad wat sinds ons millenium bugje aan de Thames staat. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht op o.a. Green Park en de Big Ben. Je moet er wel even voor in de rij staan maar dan heb je ook wat. Dit alles deden wij trouwens op de zondag 18e toen tevens het nieuwe Chinese jaar werd ingeluid in China Town. Hier zagen we nog net wat vuurwerk de lucht in gaan en vele knalerwten werden op de grond gegooid. Het jaar is overigens die van het varken. Nu ben ik er inmiddels achter dat ik een aapje ben, ik laat aan u over wat u ervan vindt.

Best redelijk op Regent en Oxford Street geshopt voornamelijk bij de Esprit. Heee Jo! Overigens is Harrods zeker zeer chique te noemen en zeker de moeite waard zeker nu er op dit moment een Elektrische Gitaren expositie is.

Al met al veel gedaan maar daardoor ook ‘s avonds enorm duf voor pampes op bed gelegen. Bedankt Jo nogmaals voor de tour. Ik kan ‘m iedereen aanraden!! Er zijn overigens wel weer plannen om foto’s van diverse tripjes toch weer in het foto album te mikken maar dat staat nog niet vast.

Er waren nog vele andere dingen die we hebben gezien en gedaan maar ik wil er toch maar eens een eind aan brijen hier. U weet me te vinden voor meer info. Anders heb ik volgende keer zo weinig tegen je te zeggen 😉