je eigen nieuws site? gebruik igoogle

28/02/2008 2 By admin

Ik ben al enige tijd enorm verslingerd aan iGoogle dit is eigenlijk een soort startpagina voor (kranten) nieuws, weblogs, weer, verkeer maar ook tv gids tv gids optie 2, radio speler, sudoku, ns reisplanner, telefoonboek, flitsservice, je picasa foto album of zelfs je hyves kun je allemaal op de pagina zien en jij bepaalt waar het staat!

Hoe werkt het (korte manual):
Het enige wat je moet hebben is een gmail account maar die kun je zo gratis aanmaken en je kunt zelfs daarmee wel standaard je mail binnenhalen via POP3 of IMAP terwijl hotmail en yahoo mail dat absoluut niet gratis aanbieden danwel kunnen.

Je kunt diverse standaard gemaakte zogeheten ‘items’ toevoegen maar ook gewoon zelf een rss feed van een nieuws site of weblog toevoegen. Gewoon de rss link van de websites kopieren en plakken d.m.v. je igoogle pagina rechtsboven te kiezen voor ‘Items toevoegen’ en dan links op de volgende pagina ‘Feed op gadget toevoegen’ te kiezen en daar de link te plakken. Druk op ‘toevoegen’ en klik dan op ‘Terug naar iGoogle-startpagina’ et voila hij staat erbij IDEAAL.

Overigens wist je dat je tegenwoordig ook een verjaardags kalender van je hyve vrienden zo kunt laten maken en daarna op je telefoon of pda kunt invoegen 😉