Je eigen favorieten pagina maken maar waarmee?

16/03/2009 0 By admin

Veel van mijn vrienden zijn nog niet zo van de rss feeds maar iedereen heeft wel de nodige website favorieten in zijn of haar desktop, laptop e.d. staan die je eigenlijk vanaf iedere pc hetzelfde wil hebben of je krijgt al snel een rommeltje in je browser favorieten. En op je desktop staat die ene handig site wel maar op je laptop/netbook niet. Nou dan wordt het eens tijd voor een account bij één van deze online favorieten managers. Veel van deze sites hebben ook opties in zich om je favorieten (deels) te delen met andere liefhebbers van soortgelijk thema. Bijvoorbeeld je lijstje met fansites en forums van je favoriete artiest of band. Ook deze website zijn er voornamelijk op gericht om de rss feeds van websites te gebruiken om je nieuws op je start pagina te krijgen. Vrijwel iedere behoorlijke site of weblog heeft wel een rss feed. Maar het moet ook mogelijk zijn om gewoon de website adressen toe te voegen zonder fratsen.

De keuze is aan jou welke je ‘t handigst lijkt maar mijn voorkeur gaat uit naar Pageflakes, en Netvibes in geval van een handige startpagina met favoriete websites. Maar wil je puur een rss reader dan is iGoogle perfect. Ben je wat socialer ingesteld kies dan voor Del.icio.us 😉

Netvibes screenshot - klik om te vergroten

Feedly

Netvibes
Pageflakes
iGoogle
Newsgator
Delicious
Symbaloo
Spurl
Diigo

Screenshot Online Bookmarks - klik om te vergroten

Zelf vond ik dit programma ‘Online Bookmarks‘ ook simpel en duidelijk ogen. Helaas is dit alleen handig voor mensen die een eigen website hebben en dit kunnen installeren op hun eigen webhosting.

En als laatste twee add-on programma’s voor o.a. Firefox maar ook I.E. en Safari.

1) Voorheen Foxmarks sinds kort genaamd Xmarks. Voor statische favorieten is dit ideaal! Zo niet de beste oplossing in dit rijtje. Eerder genoemde zijn ideaal voor gedeelde links met vrienden dit is eerder handig voor je eigen favorieten op iedere computer die je gebruikt.

2) Mozilla Labs ‘Weave‘ is de tegenhanger van Xmarks (Foxmarks). Ik geef zelf de voorkeur aan Foxmarks.