Jason Mraz heerst! Dé act van Werchter!

01/07/2007 4 By admin

jasonmraz.jpg Zo daar zitten we dan na het Rock Werchter festival. Iets eerder retour maar o o o wat een weekend! Mijn favoriet vooraf bleek ook live nog gaver dan gedacht! Jason Mraz helemaal alleen op het podium met enkel zijn gitaar. Want hij tourt blijkbaar in Europa alleen. En de critici waren het er blijkbaar over eens zie hier (De Standaard), hier en hier of hier en hier en hier.

Quote “Toen de jongeman uit San Diego het podium opkwam, werd snel duidelijk dat het publiek de liedjes rats van buiten kende. Omdat ik nog geen enkele Vlaamse platenboer tegengekomen ben die ooit een plaat van de man over zijn/haar toog zag gaan, moet de oorzaak bij de steeds groeiende Myspace-gemeenschap liggen. Het publiek slaagde er zelfs in om hem een aantal verzoeknummers te laten spelen.

Jason begon zijn set met een opgewekt lied over megabiertjes (Gypsy MC). We kregen een refrein aangeleerd ( I got no dope, all I got is my forty. Ain’t got nobody that I can call my shorty) dat luidkeels meegebruld werd en dat hij afwisselde met MC-rapinterventies. Voorwaar een sterk begin. Na één nummer liet hij de grapjas in zichzelf los: hij ging richting uitgang en veinsde dat hij terugkwam voor de bisnummers. Nadien zouden er nog geintjes volgen over het rockelement in zijn show (met gestrekte benen stemmen), polaroidfoto’s en Lilly Allen.”

O o o wat een vet concert! in het Fok topic vond ik nog twee opnames om te downloaden (one – Live high, two – You and I both) van Studio Brussel.

Hier nog enkele youtube videos van Werchter.

Playlist:
Mudhouse (Gypsy MC)
Mr. Curiosity (vet dat opera stukje!)
Dynamo of Volition
Remedy (I Won’t Worry)
Life is Wonderful
Curbside Prophet
You and I Both
I’m Yours

O ja trouwens een dag van te voren herkende ik ‘m op het veld. Heb m nog de hand gegeven en even deed ie nog een munten trucjes voor ons. Uiteraard ook nog foto’s gemaakt dat ik samen met m erop sta. Die volgt spoedig. Meer foto’s overigens sowieso zeer snel in het foto album.

Hier vond ik een overzicht van reviews van alle concerten. Overigens ben ik het met enkele zeker NIET eens. Maar wel leuk om even te lezen. Keane was overigens wederom (vorig jaar Pinkpop ook vet!) zeer goed!

Overigens voor ik het vergeet Jason vertelde me dat ie maandag 9 juli in Paradiso staat ! Duidelijk snel even kaarten scoren. Wie gaat er mee??
Blijkbaar was het vrij lastig zaterdag,zondag kaarten te scoren sinds maandag avond alles weer pico.

Welterusten ik kan wel wat rust gebruiken.

Adriaantje uit.