Interessante Apple iPhone 3GS apps

09/03/2010 3 By admin

De Apple iPhone die ik sinds enkele maanden heb is een prachtige telefoon met veel mogelijkheden. Bijvoorbeeld gebruik ik de standaard e-mail app voor mijn Gmail en HHS mail maar ook via de Safari browser kan ik iGoogle rss feeds uitlezen op mijn telefoon daarnaast gebruik ik veel Google Maps en Google Agenda. Zo zie je maar je hoeft geen Google phone of HTC Hero te hebben om Google programma’s te gebruiken.

Mede door de vele zogeheten apps die je gratis of betaald uit de App Store kunt downloaden via die iPhone App of via je computer is de iPhone ook zo populair.

Het leek me handig mijn favoriete apps eens te delen. Smaken verschillen maar het scheelt jou wel weer zoeken naar Apps in de enorme hoeveelheid aan Apps die in de Store zitten.

Hieronder een selectie uit mijn favoriete apps.

selectie van iPhone apps Robin

# Google Agenda gebruiken in je standaard iPhone Agenda
uitleg hier

# TVGids Lite / Pro (met of zonder reclame banner)
tvgids met vrijwel alle tv zenders. Met o.a. notificatie mogelijkheid en IMDB rating

# Sonio wekkerradio – clockradio | website 1 / website 2 | koop 0,79 euro |
iPhone Sonio screenshotDé wekkerradio waarmee je met Nederlandse zenders kunt wakker worden maar ook met je eigen mp3 muziek of buzzer en meer. Veel instellingen. Je kunt zelf zenders toevoegen (al is het wat onduidelijk hoe) namelijk: voeg zender aan favorites toe – klik aan in favorites – klik ster – klik +. Let op! Als het maar een shoutcast mp3 stream is overigens zonder .pls maar met http://voorbeeld.nl:8000 (dit ‘probleem’ hebben andere stream apps ook).

Voordelen:
* zelf zender streams toevoegen
* veel grote Nederlandse, Belgische en Engelse zenders (o.a. 538 en thema zenders, KXradio, Skyradio en thema zenders, Veronica en thema zenders, 10 Gold en thema zenders, Radio 1-6, 100%NL, Slamfm, BNR, KXRadio, Q-music, StudioBrussel, MNM, MNE Radio, XFM UK. Binnenkort ook Arrow Jazz, Arrow Rock, 3voor12, XFM en enkele Belgische zenders TopRadio,Q-music,Nostalgie. BBC streams kunnen helaas nog niet toegevoegd worden ivm type streams (wma/asx).

* Iedere dag andere tijd in te stellen
* Het weer
* weergave horizontaal/verticaal
* Als stream niet werkt (of je wifi/3G werkt niet) dan wordt je wakker met een beep geluid
* brightness is in te stellen door op begin scherm van de app te klikken waardoor het lichter of donkerder wordt wat weer scheelt in accu verbruik.

Je moet wel de applicatie aan laten staan om als wekker te laten functioneren door de brightness lager in te stellen en je iPhone op standby te zetten verbruik je minder accu. Je kunt overigens wel op de achtergrond de streams blijven draaien (mits je iOS4.0 draait op iPhone 3GS, iPod touch 3e generatie of iPhone 4).

# Radio Alarm | meer info of hier | koop 1,59 euro |
ook een stabiele wekkerradio app wel meer radio zenders standaard dan Sonio. Nadelen geen weergave accuduur (percentage), geen weer weergave, geen mogelijkheid zelf zenders toe te voegen, Nederlandse zenders lastig te vinden omdat er (nog) geen zoekfunctie zit in Shoutcast radio lijst. Shoutcast bevat sowieso minder FM zenders dan Sonio. Grootste voordeel van Radio Alarm is wel dat hij op de achtergrond kan blijven draaien (zowel de wekker als voor radio luisteren) ook al sluit je de app!!

# TimeTuner Clock radio app | website | koop 1,59 euro |
ook een stabiele wekkerradio app wel meer radio zenders (door RadioTime) dan Sonio (ook BBC). Nadelen geen weergave accuduur (percentage), brightness niet aan te passen. Ook moet deze app aan blijven staan om te functioneren als wekker (verbruikt helaas veel accu, brightness en standby helpen iets).

# NOSJournaal
stream van laatste nieuw, live stream Journaal24, Politiek24

# Uitzendinggemist
terugkijken programma publieke omroep

# Spotify
Spotify is dé ideale muziekdienst die sinds kort ook in NL te gebruiken is. En ook op de iPhone! Alleen wel met het duurste abonnement van 9.99 euro per maand. Overigens er is ook gratis versie (met reclame) maar die werkt alleen op je desktop. Meer voor/nadelen erover lees je in de vergelijking blog tussen Spotify en Grooveshark. Grootste nadeel in de mobiele (en desktop) versie is het ontbreken van een volwaardige smartradio zoals Pandora, Grooveshark wel hebben.

# Deezer
Deezer is een muziek applicatie waarmee je muziek kunt ‘ontdekken’ ook wel ‘smartradio’ genoemd. Helaas is het aanbod van artiesten nogal beperkt. Ook is de smartradio functie niet uitgerust met goedkeuren/afkeuren van artiesten/tracks. Helaas zijn er nog geen andere opties in NL voor de iPhone zoals Pandora, Last.fm, Grooveshark of Slacker.

# Grooveshark
Enige echte smartradio optie in NL is Grooveshark maar dit kan alleen als je je iPhone hackt (jailbroken) en uit de Cydia store de Grooveshark applicatie haalt. Je kunt voor slechts 3 dollar p/mnd onbeperkt luisteren zonder reclame.

# Shazam
muziekherkenning, hoor je een nummer op de radio en wil je weten van wie? dan moet je deze app gebruiken

# Radio1 /3FM
terugluisteren van gesprekken / items van radio 1, 3fm, radio2 van publieke omroep of live streams radio 1-6

# 3voor12 luisterpaal / Excelsior
nieuwe muziek ontdekken via de 3voor12 app of de app van het platenlabel Excelsior. De 3voor12 app draait op iOS4.0 ook op de achtergrond (3GS,4,itouch 3e gen.)

# Fstream
luisteren naar streams van bijv. BBC radio. Je kunt zelf (Windows mediaplayer) streams toevoegen. Draait ook op de achtergrond draait op iOS4.0 (3GS,4,itouch 3e gen.).

# TuneIn Radio
Dé ultieme radio applicatie met iOS4.0 achtergrond audio functie (3GS,4,itouch 3e gen.). Daarnaast kun je naar ontzettend veel zenders (RadioTime) luisteren uit binnen en buitenland ook is er een recorder functie ingebouwd.

# RadioZone en Radio.be
Als je programma’s van diverse Belgische zenders wilt terugluisteren of live naar streams wilt luisteren zijn deze apps ideaal.

# Facebook / Hyves / Linked / Skype
als je op sociale netwerken actief bent dan zijn deze apps een must
je kunt vrijwel alles wat je op de gewone sites ook kan al is de Hyves app nog wel wat buggy

# Dropbox | officiële site
De essentiële tool voor Documenten (PDF,Office,txt,mp3,foto) lezen/openen op je telefoon

# FileApp (Pro) | officiële site
Documenten (PDF,Office,txt,html,video,audio) bekijken/beluisteren en zelfs bewerken (.txt only)

# Twittelator | officiële site
Mijn favoriete Twitter app het kost wat (3,99 euro) maar het werkt ook top andere goed aangeschreven Twitter apps zijn Twitter for iPhone (gratis, voorheen tweetie 2.0) en Twitterific maar ook Twitbird is een fraaie. Twitbird heeft een fraaie feature om het originele Twitter bericht en de reactie erop bij elkaar te zien.

# Kranten
diverse kranten websites vanuit 1 app

# Nu.nl
het laatste nieuws van Nu.nl

# Aanbieding
beste app qua aanbieding bij supermarkten helaas ontbreekt alleen de Jumbo.

# Supermarkt+
aanbiedingen van alle supermarkten, boodschappenlijst, locatie supermarkten in de buurt
helaas is supermarkt+ nog niet helemaal goed omdat soms prijzen van 0.00 worden getoond of een verkeerde supermarkt naam bovenin staat terwijl je toch echt de aanbiedingen van supermarkt x hebt gekozen. Jumbo staat hier wel in.

# Openingstijd
handig als je winkel in de buurt zoekt die open is op bijv. zondag. Helaas zijn niet alle winkels/restaurants aanwezig.

# Bookmarks (van delicious.com)
al je links die je hebt gebookmarked altijd bij de hand

# Belstatus
actuele info over je abonnement (belminuten, sms e.d.)

# iens2.0
restaurantgids, wel erg traag

# Teamviewer (gratis)
connecten vanaf je telefoon met je pc

#JungleStyle
flipperkast

# AngryBirds of Ragdoll Blast of Ragdoll 2
zeer verslavend spellen waarbij je vogels/poppen naar een einddoel moet lanceren

# FindIt / Just Find Lite / Photo Lite / Free4Bugs
photoplay – zoek de verschillen

# ColumnDLX / Crazy Drops / BounceDown
moderne vorm van tetris ala Puyo Puyo

# MonkeyBall / Dark Nebula
aap of bal naar het eindpunt brengen dmv bewegen iPhone

# iSjoel
sjoelen

# ActionBowling Free
bowlen

# WebcamsLE
geef de locatie op van 3 favoriete statische webcams en je ziet ze op je telefoon (wel banners bij de gratis versie)

# SkiComputer
meten snelheid van afdeling e.d.

# Snow Report (ski club UK)
voer je eigen wintersport plaatsen in en zie actuele sneeuw info

# iTrailmap
kaart van je favoriete skioord tonen

# Layar / Acrossair / Wikitude / Wheremark
toont wat er in je omgeving gedaan wordt d.m.v. lagen zoals wiki,twitter info,bushaltes ook wel ‘augmented reality’ genoemd

nog meer hier of kijk eens op sites als iphoned.nl | iphoneclub.nl | iphonenieuwsblog.nl