Hardlopen met ipod en onweer gaat niet samen!

13/07/2007 0 By admin

lightning_ipodnikeplus_runn.jpgZoals iedereen weet is dat het niet verstandig is om met onweer buiten te zijn. Dat ondervonden de oudere dames op Kinderdijk recentelijk nog. Miraculeus overleefden ze het maar blijkbaar was daar ook sprake van een ‘zij’ bliksem. Een soort zwakkere aftakking van een echte. Maar hoe dan ook liepen ze de nodige brandwonden op. Maar vandaag las ik dit bericht / en hier het origineel.

Een kleine quote: “Canadese artsen hebben gewaarschuwd dat mensen die tijdens een onweersbui portable muziekspelers dragen, een groot risico lopen. Zij behandelden een man die brandwonden en gehoorschade opliep toen hij, al luisterend naar zijn iPod, werd geraakt door de bliksem.”

Op zich begrijpelijk dat het meer risico is om met audio apparaten zoals mp3 spelers groter risico loop. Maar weet zelf als je eenmaal ergens loopt je ‘t ook uit wilt lopen zeker voor de statistiekjes. Zou deze meneer ook met een Apple Nano en Nike+ aan het lopen zijn geweest? Wist niet dat hardlopen & ipod zoveel risico met zich mee bracht 😉 Had overigens recentelijk ook dat ik op vrijdag middag ging lopen (stukje Dordtse Biesbosch) en het akelig donker werd. Uiteindelijk net voor de hoosbui en wat flitsen binnen maar heb wel geregeld al gehad dat ik zeiknat werd maar gelukkig geen onweer. Daarom toch recentelijk wat vaker de buienradar in de gaten houden om niet ook als een berichtje in de krant te eindigen ahum. Gelukkig is het wel vrij uitzonderlijk.