Goede vrijdag in Cutad, Filipijnen

06/04/2007 1 By admin

Op de Filipijnen hebben meer dan een dozijn mannen zich op Goede Vrijdag laten kruisigen. Ze willen daarmee boete doen voor hun zonden.

In het dorp Cutud schreeuwden zeven mensen het uit toen de nagels zo groot als potloden door hun handen en voeten werden geslagen.

In 1962 hadden in het plaatsje voor het eerst kruisigingen plaats. De rite is sindsdien uitgegroeid tot een toeristenattractie.

Vrijdag hadden zich naar schatting 20.000 mensen verzameld voor het spektakel in Cutud. De sfeer was feestelijk, met kraampjes waar bier en ijs en souvenirs aan de man werden gebracht.

Door luidsprekers schalde het nummer Stairway to Heaven van Led Zeppelin. Speciale tribunes waren opgezet om toeristen een beter uitzicht te bieden.

Bron: Nu.nl

Ergens is er daar iets mis gegaan? Het is al ziek als er zoveel mannen zich laten kruisigen maar dat er dan ook nog een feestje omheen wordt gegeven a la koninginnedag met tribunes en Led Zeppelin op de achtergrond. Waar maarliefst 20.000 man op afkomt. Zeg me dat het een vertraagde 1 april grap is ? Een waar ik niet om kan lachen. Vrees van niet als ik wikipedia zo lees en de foto’s zie op internet.