Fabchannel stopt

09/03/2009 0 By admin

Begin van dit jaar besloot de publieke omroep helaas dat de 3voor12 kanalen op de digitale tv en internet niet langer mochten doorgaan. Helaas is het nu aan dé gratis online concert site om te stoppen vanwege oplopende kosten van de platenmaatschappijen en geen support te hebben gekregen van diverse grote platenbonzen.

Jaren hebben we van deze fantastische site gebruik kunnen maken maar ook in de krediet crisis houd fabchannel.com geen stand. Vele prachtige concerten opgenomen in Paradiso en Melkweg in Amsterdam. Ik sta er aardig van te kijken dat dit zo ineens gebeurd. Een abonnement versie had waarschijnlijk nog een boost kunnen geven om nog even door te gaan. Maar helaas dat was blijkbaar geen optie voor de dames en heren achter fabchannel. De site blijft nog online tot vrijdag 13 maart daarna is het voorbij met de registratie van al die mooie concerten.

Fabchannel stopt

Een selectie van mijn favoriete concerten;
Novastar (unieke opnames!!)
Elbow
Krezip
Milow
JOHAN
a balladeer
Silkstone

Niet gaan zitten treuren aankomend weekend. Op deze Duitse website trof ik nog enkele alternatieven aan weliswaar minder Nederlandse en/of Belgische bands maar toch een schrale troost.

de alternatieven:
Moshcam.com (Australisch initiatief)
Ligx.de (Duits initiatief)
Baeblemusic.com
Pitchfork.tv
Grandcrew.com

Overigens online vind je nog wel enkele TV zenders die live streamen. Heb je Vista? Dan kan ik je MiniTV aanraden dit is een gratis Vista desktop gadget. Onder de ‘M’ categorie staan diverse muziek zenders waaronder die van TMF en MTV Brand New maar ook diverse Franse zenders in bitrates van 800 – 1000 Mbps.