Ervaringen met iOS4.2.1 op iPhone 3GS

29/11/2010 0 By admin

iOS4.2

Ik heb gisteren ook de update uitgevoerd voor mijn iPhone 3GS (16GB) naar iOS 4.2.1.
Helaas is het niet echt een verbetering t.o.v. versie 4.01.

Voordelen:
# Zoeken op pagina via Safari browser,
# AirPrint
# ik hoopte enkele snelheid fixes maar helaas..

Nadelen:
# Het blijven vasthouden van een app of folder om die te kunnen verplaatsen/wissen, het duurt wel erg lang bij mij totdat ze beginnen te “trillen”. Hetzelfde geldt nadat je klaar bent en op de home-knop drukt; het duurt een tijdje totdat ze weer stoppen met “trillen”.
# Het laden van ‘Instellingen’ en ‘Berichten’ apps duurt langer dan voorheen. Ook Telefoon, Mail, AppStore en Contacten laden kost even tijd.
(Ik heb nog 2GB vrij en geen apps in background draaien op het moment dat ik dit test)
# Ik moest overigens ook mijn CVC creditcard code weer intoetsen en iTunes voorwaarden goedkeuren om weer apps uit de app store te kunnen downloaden.

Spijtig dat deze zaken niet zijn doorgevoerd/aangepast:
# Het ontbreken van functie om alle (meerdere) op de achtergrond draaiende applicaties tegelijkertijd in 1 klik uit te zetten. Ik weet uiteraard van de mogelijkheid om via de home button 2 keer aan te klikken etc, maar dan dien je daarna dus elke losse app afzonderlijk uit te zetten.
# De 3GS heeft geen nieuwe ringtones gekregen, de iPhone4 wel.