Eindelijk weer rust op de tennis baan!

27/02/2008 0 By admin

Via Dag.nl las ik het onderstaande.

De negenjarige Laury Edwards uit het Engelse Sunbury is niet langer welkom bij haar tennisvereniging. Niet omdat ze er niks van bakt of haar contributie niet betaald. Nee, de basisscholiere kreunt te hard.

De oeh’s en ah’s van Laury leverde haar een klacht op van haar tegenstander. De clubleiding besloot hierop dat de negenjarige niet meer welkom is op de vereniging. De ouders van Laury reageerden geschokt op het nieuws. ‘Laury was volledig overstuur toen ze het haar vertelden. We hebben haar huilend bij de vereniging op moeten halen.’ Het bestuur van de club verzekerde Laurys ouders dat hun dochter weer mag komen spelen als zij garanderen dat ze geen geluid meer maakt. ‘Maar hoe moet ik dat beloven, moet ik haar mond soms afplakken’, vraagt Laury’s vader zich af.

Volgens de jonge speelster zelf is er niks onnatuurlijks aan haar gekreun. ‘Ik doe het omdat ik er beter van ga spelen. Het voelt volkomen normaal en het is niet gefaket. Als ik niet kreun tijdens het spelen, tennis ik gewoon slechter.’ De clubleiding wilde niet reageren op de berichtgeving rondom het gekreun van Laury. Maar haar vader blijft erbij dat zijn dochter gewoon moet kunnen tennissen. ‘Er zijn helemaal geen regels over hoeveel lawaai je mag produceren op een tennisbaan. De club heeft er gewoon een verzonnen. Bovendien heeft ze pas één klacht gehad.’

Saillant detail is wel dat Laury groot fan is van Maria Sharapova die zelf bekend staat om haar luidruchtige speelstijl. De Britse krant The Times rekende ooit uit dat Sharapova regelmatig tegen de 101,2 decibel aan het gillen was. Dat is te vergelijken met een langsrazende trein. Maar volgens Laurys vader komt het gekreun van zijn dochter daar nog lang niet bij in de buurt.

Ken je deze reclame nog past er prima bij..