Digitale tv, ja en HDtv dan?

11/10/2005 0 By admin

In mei van dit jaar had ik het er al even over.. we moeten eraan geloven in Nederland. Digitaletv absoluut geen slechte stap om te nemen al heeft het nog wat kinderziekte’s al zijn inmiddels al flink wat kinderen beter geworden 😉

Ik heb de vergelijking maar weer eens geupdate anno vandaag! Kijk hier maar eens!

Digitale tvKPN en Digitenne blijven afraders zolang het aanbod enkel via ether verloopt (te gevoelig). Er zijn overigens bij KPN wel plannen om via het online (adsl+) verhaal aan te gaan bieden maar dit laat nog even op zich wachten.

UPC is positief gezakt in bedragen en heeft een behoorlijk aanbod aan goede zenders al ontbreken enkele nieuwkomers (TMF digitale kanalen, Boomerang, NickJR, TVOranje) daar nog wel. De mannen van Essent (TVHome) timmeren ondertussen flink aan de weg en mogen wel als numero uno bestempeld worden. Helaas voor de mensen in de Drechtsteden net zoals ikzelf er is nog geen vrije kabelmarkt. De satelliet blijft de goedkoopste optie maar heeft ook een beduidend minder aanbod aan zenders (wel veel Duitse crap) en er moet eenmalig flink in de buidel getast worden.

In ons eigen plattelandsdorpje Ambacht lezen we inmiddels het volgende bericht op de Caihia website :
“Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van televisie worden nauwlettend gevolgd. Echter daarbij houdt de CAI ook het kostenplaatje in de gaten. Wanneer die ontwikkelingen slechts gevolgd kunnen worden met verhoging van abonnementsprijs wordt extra nauwkeurig naar deze aspecten gekeken.
Op dit moment is Digitale TV voor velen een toverwoord. De laatste hand wordt nu gelegd aan een onderzoek.”

Allemaal leuk dat digitale tv en ik zal het ook zeker gaan nemen maarrr toch jammer dat we in Nederland niet gelijk een goede overstap maken naar HDtv O.a. Amerika en delen van Azië draaien al jaren (bestaat sinds nov. ’98) op dit vernuftige stukje aan techniek. Hier nog een kijkje in de Amerikaanse Hdtv programma gids. Beelden zijn 4x scherper waardoor je ineens die moedervlek bij Froukje de Both wel ziet of het niet netjes geschilderde decor of we dat willen.. t brengt wel de realiteit nog dichterbij of iedereen dat wil is maar de vraag. T is wel een duur kosten plaatje dat heb ik wel vernomen maar blijkbaar wil men het in stappen gaan doen. Een beetje tv is tegenwoordig HD ready (wat je nu koopt) maar nu nog het aanbod van zenders in die kwaliteit. Ach jah er is altijd wel wat te klagen..