De Grote Donorshow Hoax slim gespeeld!

01/06/2007 1 By admin

Wat enkele mensen al dachten/hoopten klopt. De grote donorshow van BNN was een hoax!
Het was puur om extra aandacht te vestigen dat er veel donoren nodig zijn zowel in Nederland als wereldwijd. Zal mijn gedachten er ook eens over laten gaan. Misschien ook maar eens opgeven!

De Grote Donorshow van BNN blijkt een grote hoax te zijn. Aan het einde bleek dat de gever van de nier een actrice was. De donorpatiƫnten waren wel echt, maar wisten van tevoren dat ze geen nier zouden ontvangen. Ze deden mee aan het programma om aandacht te vragen voor het probleem.

De show was opgezet om meer aandacht te vragen voor het gebrek aan donorleveranciers. Dat lijkt gelukt. Onder meer in de Nederlandse Tweede Kamer en in het kabinet zorgde het programma voor grote opschudding. Maar ook buitenlandse media als CNN, BBC en ARD hebben het idee van het programma opgepikt. Het idee dat iemand live op televisie kon kiezen wie mocht blijven leven bleek veel controverser dan gedacht.

Enkele media verwachtten al dat het programma fake zou zijn. Zo hintte RTL Boulevard al in die richting, aangezien de studio van BNN vrijwel hermetisch afgesloten was. Niemand van de redactie mocht praten met de media. Daardoor was de kans al erg groot dat er sprake was van een hoax.

Buitenlandse media kwamen na de uitzending met ‘breaking news’ over de hoax. CNN kwam met een interview van Endemol-producent Paul R. Hij verklaarde het bizar te vinden dat mensen verwachten dat Endemol een dergelijke show zou kunnen maken. “Een donorshow komt er nooit”, zo zei hij tegen CNN. Ook BBC News kwam met een ‘breaking news’-verslag.

via Fok.nl | Nu.nl | Nu.nl reactie minister van Onderwijs |
meer links en info op De Grote Donorshow site van BNN.

Slim gedaan van BNN! Hulde achteraf.