3voor12 TV nog Interactiever via UPC Digital

28/09/2007 0 By admin

Ik las vandaag dit bericht: 3FM-programma White Noise van Dave Clarke krijgt unieke interactieve variant op 3VOOR12 TV

Kijkers bepalen hoe hun favoriete show er uit komt te zien

Amsterdam, 27 september 2007 – White Noise, het VPRO-radioprogramma op 3FM van de vooraanstaande Britse dj Dave Clarke, krijgt een interactieve variant op het digitale tv-kanaal van 3VOOR12. De kijkers bepalen met hun afstandsbediening zelf hoe hun favoriete show er uit komt te zien. Zij selecteren de foto’s die op de maat van de muziek tijdens het programma door het beeld dansen.

Het concept rondom White Noise is uniek doordat het televisie, interactiviteit en internet samenbrengt. Het publiek bepaalt namelijk met de afstandsbediening op welke trefwoorden in de database van de populaire foto internet-site Flickr gezocht wordt. Als de kijkers voor ‘dance’ kiezen zullen er foto’s van dansende mensen langskomen, kiezen ze voor ‘Amsterdam’ dan worden foto’s over de hoofdstad opgehaald. White Noise wordt op zaterdagavond van 23.00 tot 01.00 uur uitgezonden. De door Chellomedia gebouwde applicatie is alleen te gebruiken door digitale klanten van kabelbedrijf UPC omdat andere kabelaars deze vorm van interactiviteit nog niet ondersteunen. 3VOOR12 heeft bij UPC een complete portal op televisie bestaande uit twee tv-kanalen, zes radiokanalen, een magazine, een quiz en een poll.

Best leuk alleen jammer genoeg ben ik zaterdag avond niet thuis.
Wel mooi om te zien dat zo Interactief het kijken wel leuker maakt en je zelf steeds meer kunt bepalen wat je ziet! Hulde aan 3voor12 om altijd zo vernieuwend bezig te zijn! Gelijk maar even wat ‘dance’ tags en foto’s aan mn eigen account bij flickr.com toegevoegd wie weet zie ik dan foto’s uit mijn album tzt een keer langs komen als ik een steekwoord gebruik. Misschien wat ‘paco’ tags maken en die dan proberen. Jammer dat alleen mijn Coppermine foto album geen flickr plugin heeft of tags gebruikt waardoor vrijwel alle concert en festival foto’s niet op flickr te vinden zijn. Tja en om nu alles over te zetten 1 voor 1 is ook wel even werk. Een betaald Pro account vind ik voorlopig onnnodig betaal al voor mn eigen site daar blijft het bij.